De ce să pui sare și oțet în apa în care fierb cartofii

Puțină lume știe că sarea și oțetul pot fi folosite la preparea cartofilor prăjiți. De asemenea, aceste două ingrediente pot fi adăugate în apa în care fierb cartofii. 

Sarea și oțetul pot frăgezi cartofii, dar, în același timp, le oferă acea crustă crocantă. 

Cum trebuie să procedezi

 

În oala în care fierb cartofii pune câteva linguri de oțet alb și o lingură de sare. Lasă să fiarbă până se înmoaie, apoi feliază-i și pune-i într-o tigaie cu ulei de măsline. Prăjește cartofii până devin aurii. 

O altă variantă ar fi cum să gătești cartofii astfel încât să nu fie plini de ulei, dar crocanți. Pentru această problemă, ai nevoie de oțet alb, un aliat remarcabil în bucătărie.

Ai nevoie de:

ceva apă

cartofi

ulei pentru prăjit

1 lingură de amidon de porumb

2 linguri de oțet alb

1. Pentru început, curăță cartofii și taie-i bețișoare. 

2. Pune-i într-un castron mare și stropește-i bine cu oțet alb. 

3. Acoperă cartofii cu apă rece și lasă-i așa aproximativ 10 minute.

4. Strecoară-i de apă, apoi șterge cartofii cu un prosop curat și bate-i ușor pentru a îndepărta excesul de apă.

5. Pune cartofii într-un castron și presară amidon de porumb peste ei, amestecând bine. 

Citește și 9 lucruri pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu oțet alb

6. Coace cartofii la cuptor. Pentru a face acest lucru, așază cartofii uscați pe o foaie de copt, apoi presară ușor un strop de ulei de măsline. Gătește 25 de minute, la 200 de grade Celsius. 

Oțetul alb, valoare nutrițională

 

Oțetul alb are un conținut scăzut de calorii și conține o cantitate mică de micronutrienți - mangan, seleniu, calciu, magneziu și fosfor.

O cană de oțet alb furnizează următoarele substanțe nutritive:

43 de calorii

0,1 grame carbohidrați

0,1 miligrame mangan (7% DZR)

1,2 micrograme seleniu (2% DZR)

14,3 miligrame de calciu (1% DZR)

2,4 miligrame de magneziu (1% DZR)

9,5 miligrame fosfor (1% DZR.)

Pe lângă substanțele nutritive de mai sus, oțetul mai conține cupru, potasiu și sodiu.

Beneficii

 

Oțetul alb este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate:

1. Scade glicemia

Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale oțetului alb pentru sănătate este capacitatea sa puternică de a regla nivelul zahărului din sânge. De fapt, o analiză efectuată de Universitatea de Științe Medicale Ahvaz Jundishapur a raportat că oțetul ar putea îmbunătăți controlul glicemic prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și insulină după mese.

2. Îmbunătățește nivelul de colesterol

Un colesterol mare poate crește riscul bolilor de inimă. Deși cercetările se limitează în mare parte la experimentele pe animale, unele studii arată că oțetul ar putea scădea nivelul colesterolului și ar promova o inimă sănătoasă și puternică.

3. Sprijină pierderea în greutate

Unele studii sugerează că acidul acetic, principalul compus din oțet, ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și, de asemenea, poate ajuta la scăderea poftei de mâncare, potrivit unui studiu din Jurnalul European de Nutriție Clinică

4. Ucide bacteriile

Multe dintre proprietățile medicinale ale oțetului se datorează conținutului său de acid acetic. Potrivit unei analize efectuate de BG Trauma Center Ludwigshafen, acidul acetic a fost folosit de peste 6.000 de ani ca agent antiseptic pentru dezinfectarea rănilor și pentru a ajuta la tratarea și prevenirea bolilor precum ciuma.

Pe lângă protejarea împotriva infecțiilor, unele cercetări indică faptul că oțetul ar putea ajuta la tratarea ciupercilor unghiei, a păduchilor, a negilor și a infecțiilor urechii, toate datorită efectelor sale antimicrobiene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel