De ce femeile se îngrașă după căsătorie? 12 motive incredibile

„Femeile se îngrașă după căsătorie, bărbații după divorț”, această zicală populară a fost confirmată de un studiu. Sociologii de la Universitatea din Ohio au descoperit că femeile se îngrașă după căsătorie din 12 motive. Iată care sunt acestea. 

De ce corpul femeilor se schimbă atât de mult după căsătorie? Mai multe motive pot explica această creștere în greutate. Lipsa activității fizice, schimbarea stilului de viață, stresul cauzat de noile responsabilități sau chiar sarcinile. În orice caz, asta au observat cercetătorii de la Universitatea din Ohio. Studiul, care implică 10.000 de femei, a confirmat vechea zicală conform căreia femeile se îngrașă după căsătorie, iar bărbații, după divorț. 

Sociologii de la Universitatea din Ohio au descoperit că 46% dintre femeile căsătorite au avut un indice de masă corporală mai mare decât cele care au rămas singure. Potrivit autorilor studiului, iată cele 12 motive pentru care femeile se îngrașă după căsătorie:

1) Sunt fericite și vor să se distreze

Multe femei țin dietă sau cel puțin încearcă să-și reechilibreze dieta înainte de căsătorie. Ele fac sport, sunt atente la ce mănâncă și își reglează obiceiurile alimentare pentru a slăbi. Odată ce se căsătorec, femeile vor să se bucure de plăcerile vieții. Această perioadă este adesea prilejul ieșirilor la restaurante, mai ales dacă și soțul este un gurmand. 

2) Sexul provoacă foame 

Imediat după căsătorie, actul sexual este mai frecvent. Doar că dragostea te înfometează. Pentru multe femei - și bărbați deopotrivă - a avea relații sexuale crește pofta de mâncare și creează pofte alimentare. Dacă sexul arde câteva calorii, plăcerea oferită de orgasm te face uneori să îți dorești să mănânci. Aceste pofte nedorite pot duce la creșterea în greutate, mai ales atunci când mănânci alimente prea grase, prea dulci sau prea sărate. 

3) Nu prea mai există mult timp liber

Când ești singur, ai suficient timp să ai grijă de tine și să faci multe activități pe lângă obligațiile tale. După căsătorie, devine mai dificil să găsești timp pentru tine. În orice caz, asta a reieșit din studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea din Ohio. Conform observațiilor sociologilor, femeile au mult mai multe constrângeri după căsătorie. Viața după căsătorie devine foarte solicitantă, mai ales când devin mame și lucrează în același timp. 

4) Stresul se amplifică după căsătorie 

Responsabilitățile cresc după căsătorie, la fel și nivelul de stres. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care lucrează și își asumă o mare parte din responsabilitățile gospodăriei. Cu toate acestea, este dovedit că stresul îngrașă. Din motive întemeiate, atunci când suntem stresați, nivelul zahărului din sânge crește. 

5) Sedentarismul favorizează creșterea în greutate 

Ritmul metrou-muncă-somn duce la un stil de viață sedentar care favorizează creșterea în greutate. Dacă nu este controlat,  acest obicei al stilului de viață poate duce la obezitate  și la un risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare. Practicarea sportului este o condiție necesară pentru a ieși din acest cerc vicios. 

6) Metabolismul scade după 30 de ani 

Metabolismul bazal nu este același la 20 și 30 de ani. De la vârsta de 40 de ani, metabolismul bazal scade cu 2% la fiecare 10 ani. Cu alte cuvinte, te îngrași mult mai repede.

7) Mesele în familie sunt mai numeroase 

Cuplurile proaspăt căsătorite au trecut aproape toate prin acest ritual. Își invită prietenii și rudele foarte des la masă, care, de regulă, nu este cea mai sănătoasă. Aceste mese festive, de obicei, sunt însoțite de băuturi alcoolice. Alcoolul, pe lângă faptul că este un obicei periculos pentru sănătate, mai și îngrașă. Mult! 

8) Motivația scade

După căsătorie, bărbații și femeile, de obicei, tind să renunțe la a mai arăta bine. Mănâncă haotic, orice și oricât, fără să mai țină cont că silueta și sănătatea sunt puse în pericol. 

9) Obiceiurile alimentare se schimbă 

După căsătorie, obiceiurile alimentare se schimbă inevitabil. Din motive întemeiate, dacă soțului tău îi place mâncarea tip fast-food, vei avea tendința de a consuma mai multe calorii și tu. 

10) Intervine rutina

Această rutină duce la un stil de viață sedentar care favorizează creșterea în greutate. Acest ritm agitat al vieții nu mai lasă timp pentru tine, ceea ce crește nivelul de stres, care este, de asemenea,  responsabil pentru acumularea de kilograme în plus. 

11) Diferite emoții controlează pofta de mâncare 

Din nou, acest lucru se datorează tuturor constrângerilor cu care se confruntă multe femei atunci când gestionează o familie. Stresul și diferitele emoții trăite pot influența pofta de mâncare. Această foame psihologică le împinge să mănânce mult.

12) Comandă tot mai des mâncare din oraș

Deși reprezintă o alternativă rapidă, mâncarea comandată din oraș ascunde mutt zahăr sau sare, inclusiv grăsimi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel