Cum să renunți la zahăr, pe baza personalității tale

O dietă bogată în zahăr este legată de bolile de inimă și obezitate. Așadar, atunci când vine vorba de reducerea sau renunțarea la acesta, ține cont de personalitatea ta. 

1. Ești impulsiv

Atunci când îți este foame, te arunci în alimente cu un conținut ridicat de zahăr. De cele mai multe ori, poate fi un reflex ca răspuns la stres. De aceea, data viitoare, când îți va fi poftă de ceva dulce, întreabă-te de ce vrei acest lucru? Tristețea, plictiseala sau dezamăgirea te determină să mănânci impulsiv? 

Fii curios despre poftele tale pentru zahăr și încearcă să înțelegi de unde vin și ce încearcă să rezolve, este recomandarea nutriționiștilor. Conștientizarea faptului că dorința nu vine de la foame te poate ajuta să te abții mai ușor de la dulciuri. 

2. Ești pragmatic

Renunțarea la zahăr poate fi o comandă grea, deoarece se poate masca sub mai mult de 60 de nume, de la cele evidente (caramel, zahăr brun), la cele ascunse (dextran). A ști ce poți și ce nu poți mânca este dificil, mai ales dacă ești în deplasare, spune Eve Schaub, autorul Anul fără zahăr. Aici intră în joc personalitatea ta pragmatică. Schaub recomandă să îți pregătești gustări la care să apelezi atunci când te ia foamea. 

"Sunt genul de persoană care, odată ce mi-e foame, își pierde toată voința. Planificarea a fost secretul meu pentru succes", spune ea. Optează pentru gustări ca batoane, clementine sau banane, ouă fierte pre-curățate sau brânză.

3. Ești delăsător

Ai tendința să renunți atunci când voința nu mai este atât de puternică. Renunțarea la zahăr nu înseamnă, de fapt, că trebuie să-l elimini pentru totdeauna - mai ales dacă ai o poftă. „Există un timp pentru asta. Îți recomand să ai un„ răsfăț intenționat”, spune Brooke Alpert, autorul The Diet Detox. O dată pe săptămână, mănâncă un dulce preferat (un mic biscuite, o lingură de înghețată, fără să te simți vinovat. Acest plan te va ajuta să mănânci mai puțin zahăr în general. Când te simți vinovat, crezi de multe ori că „ai stricat ziua” și renunți la planul tău de alimentație sănătoasă, ceea ce poate însemna refugiul în fursecuri sau bomboane. 

4. Ai o atitudine de genul Totul sau nimic

Tu ești genul de persoană care fie păstrează zeci de dulciuri pitite prin dulapuri, fie aruncă tot și suferă. Un lucru inteligent pe care îl poți face este să faci curățenie și să scapi de toate tentațiile culinare dulci. Poate fi necesar să renunți și la fructe, spune Alpert. „Dulceața fructelor poate declanșa o senzație de mai mult”, spune ea. „Până când dependența de zahăr nu este controlată și pofta intensă de zahăr a scăzut, trebuie să fii mai strict cu orice alimente care conțin zahăr adăugat sau zahăr natural”, spune ea. 

5. Ești mai mult o persoană "savuroasă"

Nu numai că zahărul se ascunde în locuri neașteptate (sosuri de salată, alimente congelate), dar se găsește într-o cantitate concentrată. Asta înseamnă că poți fi fanatic al zahărului și nici măcar să nu știi. „Cartofii prăjiți și pizza sunt pofte de zahăr, dar în forme sărate”, spune Alpert. De ce? "Acestea sunt absorbite rapid, provocând o creștere a nivelului zahărului din sânge.", spune Alpert.

Scoate din dietă acești carbohidrați rafinați (paste, biscuiți, pâine albă), precum și cartofii prăjiți. Dacă poftești dimineața, la micul dejun, la alimente bogate în carbohidrați (vafe, clătite), acesta este un alt semn că ești dependent de zahăr. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel