Coronavirus: Wuhan închide transportul public în urma focarului

Wuhan închide transportul public în urma focarului de coronavirus
Wuhan, un oraș chinez de unsprezece milioane de oameni, și-a închis temporar transportul în comun, în timp ce încearcă să oprească izbucnirea unei noi tulpini de virus.

Celor care locuiesc în oraș li s-a recomandat să nu plece, într-o săptămână în care milioane de chinezi călătoresc pentru vacanța de Anul Nou Lunar, notează BBC News. 

Boala respiratorie s-a răspândit în alte părți ale Chinei, cu unele cazuri în alte țări, inclusiv în SUA.

Există mai mult de 500 de cazuri confirmate și 17 persoane au murit.

Cunoscut deocamdată ca 2019-nCoV, se înțelege că virusul este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Virusul Sars (sindromul respirator acut sever) care a ucis aproape 800 de persoane la nivel mondial la începutul anilor 2000 a fost, de asemenea, un coronavirus, precum este răceala obișnuită.

Toate decesele de până acum au avut loc în Hubei, provincia din jurul Wuhan.

Între timp, după o zi de discuții la Geneva, comitetul de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că nu va declara încă o „urgență globală" cu privire la noul virus.

Directorul general, Dr. Tedros Ghebreyesus, a spus că sunt necesare mai multe informații despre răspândirea infecției. Comitetul experților în sănătate se va reuni joi.

O urgență la nivel mondial este cel mai înalt nivel de alarmă pe care poate suna OMS și a fost folosit anterior ca răspuns la gripa porcină, virusul Zika și Ebola.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel