Copil cu hemoragie subarahnoidiană, dus cu elicopterul SMURD la Iași

Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Un copil de 11 ani, din Bârlad, a suferit o hemoragie subarahnoidiană și a fost dus la un spital din Vaslui. Ulterior, la Iași cu un elicopter SMURD.

Hemoragie, elicopter, Iași. Un copil în vârstă de 11 ani a suferit, vineri, o hemoragie subarahnoidiană, fiind preluat de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care l-a transportat de la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad.

În urma unor investigaţii la Computerul Tomograf, copilul a fost trimis la un spital din Iaşi. "La faţa locului a fost trimisă o ambulanţă cu medic de la Bârlad. Echipajul medical a găsit copilul în comă. Minorul a fost intubat şi ventilat şi a fost transportat la Spitalul Bârlad, unde a fost supus unor investigaţii medicale, fiind decis transferul la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. În acest sens, a fost solicitat un elicopter SMURD", a declarat, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, dr. Daniel Ungureanu, potrivit Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, copilul a fost transportat fără probleme la spitalul din Iaşi. "Elicopterul SMURD a aterizat şi a preluat din municipiul Barlad, un copil în vârstă de 11 ani cu hemoragie subarahnoidiană, comă gradul I, ventilat şi intubat. Transferul a fost efectuat de către echipajul C de la SAJ Vaslui, substaţia Bârlad. Pacientul a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie Iaşi. Pentru asigurarea măsurilor PSI pe timpul aterizării şi decolării elicopterului la Centrul de Afaceri s-a deplasat o autospecială de la Detaşamentul Bârlad. Nu au fost probleme din acest punct de vedere", a declarat Marius Stanciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel