Ceaiul de banană, cel mai bun somnifer natural: cum îl prepari

Un ceai mai puțin obișnuit, de banane și scorțișoară are un efect calmant și de stimulare a somnului.

Nu toată lumea are norocul de a dormi bine în fiecare noapte. Un somn prost, nu numai că este incredibil de frustrant, ci are și un impact negativ asupra vieții de zi cu zi și ne poate afecta sănătatea. Ca urmare, este posibil să nu vă puteți concentra, iar starea de spirit nu este de obicei cea mai bună. Dar înainte de a ajunge la somnifere pentru a dormi bine, am putea încerca un ceai de banane și scorțișoară,î, Specialiștii spun că vom dormi fără probleme. Vestea li mai bună este că putem prepara cu ușurință băutura.

Bananele, ajutor pentru somn

Bananele conțin aminoacidul triptofan. Acest lucru determină producerea serotoninei chimice în creier. Serotonina are un efect calmant și de stimulare a somnului, potrivit Serviciului Național de Sănătate. Așadar, consumul unei banane înainte de culcare va îmbunătăți somnul. Puțini știu, însă, că putem folosi o banană pentru un ceai. Iar dacă adăugăm și scorțișoară, efectul este garantat.

Scorțișoara favorizează digestia și circulația sănătoasă. În plus, banana se asigură că organismul produce mai puțin cortizol - cunoscut și sub numele de hormonul stresului - și conținutul ridicat de triptofan asigură creșterea producției de serotonină în corp - astfel încât să adormi noaptea.

Cum se prepară ceaiul

Nu aveți nevoie de ingrediente complicate pentru a face acest ceai. Cu doar o banană organică, 1 linguriță de scorțișoară și 250 de mililitri de apă puteți face o ceașcă bună de ceai. 

Tăiați capetele bananei, dar nu îndepărtați coaja. Apoi, tocați banana în bucăți mari - cu tot cu coaja.

Adăugați bucățile de banană într-o tigaie și presărați scorțișoara deasupra.

Se toarnă apa în cratiță, iar când fierbe, reduceți focul la minim și fierbeți timp de 10 minute.

Când s-a desprins coaja de pe banană se poate lua jos tigaia de pe foc.

Se strecoară printr-o sită și se bea ceaiul cu douăzeci de minute înainte de culcare.

Repetați acest lucru în fiecare seară pentru cele mai bune rezultate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel