Cazul bebelușului mort după ce a fost cufundat în cristelniță. Medic legist: Bebelușul a decedat din cauza pneumoniei
05 mai, 15:08

Copii, spital
Cazul bebelușului decedat la Suceava, la slujba de botez, după ce a fost scufundat în cristelniță de preot, se complică. La câteva luni de la evenimentul nefericit petrecut la începutul anului, medicul legist a stabilit cauza morții.

După ce în luna februarie au apărut numeroase acuzații potrivit cărora bebelușul ar fi murit din cauza scufundării în cristelniță, verdictul medicului legist dă peste cap întreg cazul. Potrivit raportului medico-legal, bebelușul ar fi decedat din cauza problemelor de sănătate deja existente pe care le avea, printre acestea fiind și penumonia interstițială.

Mai exact, raportul arată că decesul „s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecutivă sindromului de detresă respiratorie acută, instalat pe fondul pneumoniei interstiţiale, complicată în evoluţie cu bronhopneumonie formă severă, la un nou născut prematur, nevaccinat și nedispensarizat”, notează B1TV. Revoltați de această decizie, părinții bebelușului au anunțat că vor da în judecată medicul care a realizat raportul. Cazul continuă în instanță. 

Ştiri Recomandate

Când să-ți dea de gândit o durere puternică de cap
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri