Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București, despre cazul de la Spitalul Pantelimon: Cel mai important este să stabilim adevărul din acest caz

Foto: DC Medical
Președinta Colegiului Medicilor din Municipiul București, Cătălina Poiană, a anunțat recent demararea unei investigații la Spitalul Sf. Pantelimon.

Președinta Colegiului Medicilor din Municipiul București, Cătălina Poiană, a abordat recent problema apărută la Spitalul Sf. Pantelimon într-o conferință de presă. În cadrul acestei intervenții, ea a anunțat o cercetare procedurală în curs de desfășurare, ințiată de Colegiul Medicilor.

Corpul de Control al ministrului Sănătății, precum și un reprezentant al Colegiului Medicilor au ajuns, vineri, la Spitalul Sfântul Pantelimon din București pentru a face verificări, după ce un asistent medical a reclamat că 17 pacienți de la ATI au murit într-un interval de câteva zile din cauza administrării incorecte a unei substanțe.

Poiană a accentuat importanța stabilirii adevărului în acest caz, evidențiind că acesta este esențial pentru menținerea încrederii în sistemul de sănătate. A evidențiat, de asemenea, că determinarea rapidă și precisă a faptelor este fundamentală și reprezintă obiectivul principal pentru toate entitățile implicate în anchetă, potrivit B1 TV.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București a declanșat cercetarea procedurală, care este condusă de departamentul de jurisdicție profesională a Colegiului Medicilor din București, și ancheta este în derulare. Cu certitudine, toate aceste proceduri vor fi derulate cu celeritate.

Totodată, vreau să mai precizez faptul că un reprezentant al Colegiului Medicilor din Municipiul București, la solicitarea Ministerului Sănătății, a participat astăzi și participă la acțiunile derulate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății și de comisia internă de anchetă a Spitalului Pantelimon”, a declarat președinta Colegiului Medicilor din București.

Colegiul Medicilor instrumentează cazul și transmite ulterior aceste decizii, dar voi repeta: pentru noi cel mai important este să stabilim adevărul din acest caz.

„Ceea ce s-a verificat până în acest moment, respectiv procedurile legate de administrarea de terapie și de îngrijire a pacienților există, toate sunt în regulă în ceea ce privește procedurile. Restul datelor sunt în curs de verificare”, a menționat Cătălina Poiană.

Astfel, pe lângă cercetarea internă efectuată de Colegiul Medicilor, un reprezentant al organizației a fost desemnat să colaboreze cu Corpul de Control al Ministerului Sănătății și cu comisia internă de anchetă a Spitalului Pantelimon, la solicitarea ministerului. Această colaborare între instituțiile medicale și autoritățile centrale demonstrează angajamentul comun de a clarifica situația și de a asigura transparența și responsabilitatea în sistemul de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ultrapsihologie
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel