Cardul european de sănătate. Ce faci dacă l-ai pierdut

În cazul în care cardul european de sănătate se pierde, se deteriorează, este furat sau trebuie actualizat cu noi date personale, asigurații în sistemul național trebuie să solicite eliberarea unui duplicat.  

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a lansat în dezbatere pubică un proiect de ordin prin care asigurații pot solicita un card european duplicat în anumite situații. Pentru a se aplica, acest proiect de ordin mai trebui doar aprobat de Executiv și publicat apoi în Monitorul Oficial.

Conform Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, cardul european de asigurări sociale de sănătate conferă titularului asigurat dreptul la prestații medicale necesare pe durata șederii temporare într-un stat UE. Acest tip de card poate fi solicitat inclusiv on-line.

Citeste mai multe pe DCBusiness.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel