Când se vor lua noi măsuri în București. Prefectul Capitalei: vom aștepta să vedem că e o coborâre constantă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că la 48 de ore după scăderea ratei de infectare sub 3 la mia de locuitori va fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că, probabil, după 48 de ore de la scăderea, înregistrată joi, a incidenţei COVID sub 3 la mia de locuitori, va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a decide dacă se impun alte măsuri de relaxare a restricţiilor.

"Vom aştepta să vedem că este o coborâre constantă. (...) Aici nu avem marjă, la 3 la mie, şi atunci trebuie să aşteptăm un pic şi probabil că vom aştepta 48 de ore până când vom lua o decizie. (...) Nu va fi o reacţie atât de rapidă cum a fost la 3,5 la mie, ci vom aştepta un pic să vedem că trendul de scădere se menţine şi nu este niciun fel de pericol să se întoarcă. (...) Dacă trendul se menţine descendent, avem 48 de ore la dispoziţie să ne întrunim în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă şi să luăm hotărârea", a declarat Alin Stoica.

Conform raportării Grupului de Comunicare Strategică de joi, doar Bucureştiul a mai rămas în zona roşie, cu 3,09 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară, când incidenţa a fost de 3,12, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel