Deciziile nutriționale, în special...
În timp ce unele terapii alternative ar putea avea oareșce efecte benefice, cele mai multe nu funcționează deloc! Cercetările arată că până la 30% dintre persoanele cu cancer au încercat mult lăudatul „tratament", care în fapt nu le-a adus niciun beneficiu. Ele pot fi doar o pierdere de timp – extrem de prețios când vine vorba de cancer - și de bani. Mai rău, unele dintre aceste „remedii" sunt periculoase pentru sănătatea dumneavoastră și pot afecta cât de bine funcționează unele tratamente REALE pentru cancer. Experții de la WebMD au făcut o listă cu „remediile" periculoase.
Acest lucru se bazează pe studii de laborator care arată că celulele canceroase nu pot supraviețui într-un mediu slab acid sau alcalin. Teoria este că dacă mănânci anumite alimente și eviți altele, va scădea nivelul acidului din organism și asta va opri creșterea și înmulțirea celulelor canceroase. Dar ceea ce mănânci nu afectează cât de acid este sângele tău. Corpul tău controlează balanța.
Fabricat din plante de marijuana, se mai numește și cânepă indiană sau ulei de marijuana. Unii cred că el poate să distrugă sau să micșoreze tumorile canceroase, dar nicio lucrare științifică nu susține acest lucru. În timp ce canabisul poate ușura efectele secundare ale unor tratamente pentru cancer, cum ar fi greața și pierderea poftei de mâncare, discutați cu medicul înainte de a-l încerca. Unii compuși din canabis pot afecta modul în care funcționează anumite medicamente împotriva cancerului. De asemenea, provoacă efecte secundare precum pierderea memoriei și a atenției.
Acesta este un tip de sare vândută ca un tratament alternativ pentru cancer. Teoria este că împiedică celulele canceroase să se răspândească. Cercetătorii nu au găsit nicio dovadă – ba din contra, un mic studiu a arătat că clorura de cesiu nu a ajutat persoanele cu cancer. Și efectele secundare pot include diaree, greață și bătăi neregulate ale inimii. În unele cazuri, poate duce la probleme serioase, care pot pune viața în pericol.
Nu s-a demonstrat că medicamentele pe bază de plante au tratat sau prevenit cancerul - dar pot împiedica chimioterapia și radioterapia. Cercetările sugerează că unele plante pot ajuta la ușurarea efectelor secundare, dar nimic mai mult. De exemplu, ghimbirul poate ameliora vărsăturile și greața.
Aceasta este o pastă, cremă sau unguent făcută cu clorură de zinc și varii ierburi, cum ar fi o plantă numită bloodroot. Unii spun că alifia atacă țesuturile canceroase în piele, dar nu este deloc adevărat. Alifia neagră s-a deonstrat că dăunează pielii pe care o atinge. Poate distruge stratul superior, dar lasă cancerul de dedesubt. Și poate provoca reacții adverse cum ar fi infecția și cicatrizarea.
Ideea că dozele foarte mari de vitamina C pot trata cancerul au apărut în anii 1970. S-a bazat pe cercetări care au sugerat că substanța nutritivă este toxică pentru celulele canceroase. Dar studiile arată că luarea unei megadoze de vitamina C pe cale orală nu face nimic pentru persoanele cu cancer. Și poate afecta modul în care funcționează anumite medicamente din chimioterapie. Cercetătorii examinează acum dacă injecțiile de vitamină C pot ajuta.
Acesta este un extract realizat din sâmbure de caise și alte plante. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de Laetril sau vitamina B-17. Dar corpul uman descompune amigdalina într-o substanță chimică toxică denumită cianură. Unii oameni spun că această otravă vizează și ucide celulele canceroase, dar studiile arată că nu luptă împotriva cancerului și poate duce la intoxicații cu cianură. Efectele secundare includ dureri de cap, amețeli și, posibil, hipotensiune arterială.
Acestea sunt extracte obținute din plante, cum ar fi levănțica și arborele de ceai. De obicei, le pui pe piele sau inspirați mirosul lor. Fanii acestor uleiuri spun că au proprietăți care pot lupta împotriva cancerului, însă știința spune că nu e adevărat. Acestea pot ajuta la ușurarea unor efecte secundare ale tratamentelor pentru cancer, precum anxietate, greață și depresie.
Cercetările arată că nu există nicio legătură între trăsăturile de personalitate și șansele de a supraviețui sau nu cancerului. Ceea ce poate face o atitudine pozitivă este îmbunătățirea calității vieții în timpul diagnosticării și a tratamentului. De asemenea, vă poate ajuta să trăiți mai bine și să gestionați boala.
Acest mit se bazează pe ideea că mușchii sunt legați de anumite organe, iar slăbiciunea musculară este un semn al unei probleme de sănătate în aceste zone. De asemenea, se numește testarea forței musculare, unii o folosesc pentru a diagnostica bolile, inclusiv cancer, și pentru a lua decizii de tratament. Dar nicio lucrare științifică nu o susține, iar cercetările arată că, de fapt, nu funcționează.
Cu aceasta, un lichid, cum ar fi apa sau cafeaua, este introdus în colon. Se crede că vă „detoxifiază" colonul și intestinele. Fanii metodei cred că dacă „cureți" aceste organe de toxine, corpul este mai în măsură să lupte împotriva celulelor canceroase. Dar nu există nicio dovadă că clismele pot trata cancerul sau că pot îmbunătăți sănătatea. În schimb, dacă le faci de multe ori asta poate duce la infecții, deshidratare, sau leziuni în rect. De asemenea, poate afecta echilibrul electroliților din sânge.
Un medic a creat acest program în anii 1940 ca un tratament pentru migrene. Acum, unii oameni îl folosesc pentru cancer. Aceasta implică un regim strict de băut 13 pahare de suc organic în fiecare zi și de mâncat mese vegetariene preparate fără sare, condimente sau uleiuri. De asemenea, presupune luarea unei serii de suplimente și clisme regulate. Nu numai că acest program nu este util pentru cancer, dar experții avertizează că poate fi foarte dăunător pentru că ați putea pierde substanțe nutritive importante.
Ozonul este o formă toxică de oxigen. Baza pentru terapia cu ozon este ideea că oxigenul suplimentar face dificilă dezvoltarea tumorilor. Dar ozonul nu are nicio utilizare medicală, inclusiv în tratarea cancerului. Și poate duce la efecte secundare grave, cum ar fi inflamația venelor, dureri în piept și probleme cardiace.
Dacă sunteți interesat să încercați un remediu netradițional, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră. El vă poate ajuta să înțelegeți dacă v-ar putea ajuta așa ceva și asigurați-vă că nu va duce la efecte secundare periculoase. Un studiu a constatat că persoanele cu cancer care au utilizat remedii alternative au avut o probabilitate mai mare refuze tratamentul recomandat de medicul lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...