"Brațul COVID", un efect secundar RAR, poate fi un SEMN BUN, susțin medicii
19 Martie 2021, 23:37

"Brațul COVID", un efect secundar rar, ar fi, de fapt, un semn că organismul este gata să lupte împotriva viitoarelor infecții, susțin experții în sănătate. 

Unii oameni care s-au vaccinat cu Moderna au raportat că se confruntă cu „brațul Covid” (mâncărime și umflături). Se pare că este un semn bun această reacție, văzută de oamenii de știință ca un răspuns inofensiv din partea sistemului imunitar, care dispare în decurs de o săptămână. 

Dr. Peter Chin-Hong, profesor de medicină și boli infecțioase la Universitatea din California, San Francisco, a declarat că o reacție indică faptul că organismul se apără împotriva infecției. 

El a spus: „Primul motiv de bucurie al brațului COVID este că sistemul imunitar funcționează, se pregătește să te protejeze. În al doilea rând, reacția dispare”.

Termenul oficial folosit de dermatologi și alergologi pentru a descrie efectul secundar este „hipersensibilitate cutanată întârziată”.

Hipersensibilitatea înseamnă o reacție nedorită, produsă de sistemul imunitar, și întârziată, deoarece apare de obicei la câteva zile după administrarea vaccinului.

Erupția este, în mod normal, roșie și umflată, uneori dureroasă la atingere, și apare pe brațul vaccinat. 

„Brațul Covid” a fost recunoscut până acum doar la persoanele care au primit vaccinul Moderna, scrie Dailystar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?