Așa se FRAUDEAZĂ alegerile. Bulai spune lucrurilor pe nume: Mișcările despre care NU vorbește nimeni

Vot la alegeri, în pandemie. Foto: DC News
Rare au fost situaţiile în România postdecembrista în care asupra unei runde de alegeri să nu planeze suspiciuni şi acuzaţii de fraudă. Fie că vorbim de alegeri locale, parlamentare sau chiar prezidenţiale.

Sociologul Alfred Bulai a explicat, pentru cititorii DC News, care sunt metodele de fraudare, de deturnare a rezultatului alegerilor, "patentate" în România ultimelor trei decenii. Sunt moduri de lucru care nu implică foarte multe resurse dar sunt extrem de "eficiente" pentru cei care doresc cu orice preţ să câştige alegerile, chiar dacă votanţii au decis altfel. 

"E foarte simplu: e vorba de câţi oameni de încredere ai în secţia de votare, de experienţa pe care o au; nu uitaţi că acei oameni sunt acolo de la şase dimineaţa iar noaptea pe la 00.00 ţi se ia de tot şi de toate.

Prima chestiune e să ai...”

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Infecțiile cu Streptococul B, asociate cu probleme psihice
De ce cafeaua din avion are un gust neplăcut. Ce impact are altitudinea asupra simțurilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel