Cercetătorii au realizat o...
Arnica este o plantă care crește în principal în Siberia și Europa centrală, precum și în climatele temperate din America de Nord. Florile plantei sunt folosite în medicină.
Arnica este planta cea mai frecvent utilizată pentru calmarea durerilor, dar nu există dovezi științifice suficiente care să susțină aceste utilizări. Arnica poate fi, de asemenea, nesigură atunci când este luată pe cale orală. Este utilizată și în alimente, fiind un un ingredient aromat folosit în băuturi, deserturi lactate congelate, bomboane, produse de patiserie, gelatine și budinci.
În producție, arnica este utilizată în tonice pentru păr și în preparatele anti-mătreață. Uleiul este folosit în parfumuri și produse cosmetice.
Cât de eficientă este?
Baza de date cuprinzătoare a medicamentelor naturale evaluează eficacitatea pe baza dovezilor științifice conform următoarei scări: Eficace, probabil eficiente, posibil eficiente, posibil ineficiente, probabil ineficiente, ineficiente și dovezi insuficiente de evaluat.
Evaluările de eficacitate pentru ARNICA sunt următoarele:
Posibil de eficient pentru:
Osteoartrita. Cercetările timpurii arată că utilizarea unui produs cu gel de arnica (A. Vogel Arnica Gel, Bioforce AG) de două ori pe zi timp de 3 săptămâni reduce durerea și rigiditatea și îmbunătățește funcția la persoanele cu osteoartrita la nivelul mâinii sau genunchiului. Alte cercetări arată că utilizarea aceluiași gel funcționează la fel de bine ca analgezicul ibuprofen în reducerea durerii și îmbunătățirea funcției mâinilor.
Posibil ineficient pentru:
Reducerea durerii, umflăturii și complicațiilor în urma îndepărtării măselelor de minte. În majoritatea cercetărilor, administrarea de arnica pe cale orală nu pare să reducă durerea, umflarea sau complicațiile după extracțiile dentare ale măselelor de minte. Un studiu timpuriu sugerează că administrarea a șase doze de arnică homeopatică 30C ar putea reduce durerea, dar nu sângerarea.
Dovezi insuficiente pentru a evalua eficacitatea pentru:
Sângerare. Cercetările timpurii sugerează că plasarea a 5 picături dintr-un preparat de arnica homeopatică sub limbă de trei ori pe zi ar putea reduce pierderile de sânge în urma intervenției chirurgicale pentru cancerul de sân. Dar problemele legate de proiectarea acestui studiu limitează fiabilitatea acestor rezultate (link spre studiu).
Vânătăi. Majoritatea cercetărilor arată că administrarea de arnica homeopatică pe cale orală sau aplicarea de arnica pe piele nu reduce vânătăile după intervenția chirurgicală. Dar mai multe studii conflictuale arată beneficii.
Probleme de vedere datorate diabetului. Cercetările timpurii arată că administrarea de arnica homeopatică pe cale orală timp de 6 luni reduce problemele de vedere la persoanele cu pierderea vederii din cauza diabetului.
Durere musculară după efort. Majoritatea cercetărilor arată că administrarea preparatelor homeopatice de arnica pe cale orală nu previne durerea musculară după exerciții. Nu este clar dacă aplicarea de arnică pe piele după efort previne durerea musculară. Unele cercetări arată beneficii. Dar alte cercetări arată că aplicarea de arnică pe piele poate agrava durerea musculară după exerciții.
Umflături după operație. Efectele arnicii asupra umflăturii atunci când sunt aplicate pe piele după operație sunt neclare. Unele cercetări arată un ușor beneficiu. Dar alte cercetări arată că aplicarea arnicii nu reduce umflarea după operație.
Durere după operație. Majoritatea cercetărilor arată că administrarea de arnica homeopatică pe cale orală reduce ușor durerea după operație. În unele cazuri, arnica homeopatică a fost utilizată împreună cu un unguent de arnica de la 72 de ore după operație timp de 2 săptămâni. Dar nu toate cercetările au fost pozitive.
Accident vascular cerebral. Cercetările timpurii arată că administrarea unui comprimat de arnica homeopatică 30C sub limbă la fiecare 2 ore, până la șase doze, nu aduce beneficii persoanelor care au suferit un accident vascular cerebral.
Acnee.
Buzele crăpate.
Mușcături de insecte.
Venele dureroase, umflate lângă suprafața pielii.
Gat uscat.
Sunt necesare mai multe dovezi pentru a evalua eficacitatea arnica pentru aceste utilizări.
Este sigură?
Arnica este POSIBIL SIGURĂ, atunci când este administrată pe cale orală în cantitățile frecvent găsite în alimente sau când se aplică pe piele fără răni, pe termen scurt. Cu toate acestea, există îngrijorări pentru siguranță, astfel că arnica este interzisă în unele țări în utilizarea ca ingredient alimentar.
Cantitățile care sunt mai mari decât cantitatea găsită în alimente sunt PROBE NESIGURE atunci când sunt luate pe cale orală. De fapt, arnica este considerată otrăvitoare și poate cauza moartea. Când este administrat pe cale orală, poate provoca, de asemenea, iritații la nivelul gurii și gâtului, dureri de stomac, vărsături, diaree, erupții pe piele, dificultăți de respirație, bătăi rapide ale inimii, creștere a tensiunii arteriale, leziuni cardiace, insuficiență a organelor, sângerări crescute, comă, și moartea.
Arnica este adesea listată ca ingredient în produsele homeopate; cu toate acestea, aceste produse sunt de obicei atât de diluate, încât conțin o cantitate mică sau deloc detectabilă de arnica.
Precauții și avertismente speciale:
Sarcina și alăptarea: Nu luați arnica pe cale orală și nu aplicați pe piele dacă sunteți gravidă sau alăptați. Este considerat PROBABIL NESIGUR.
Alergie la ambrozie și plante înrudite: Arnica poate provoca o reacție alergică la persoanele sensibile la familia Asteraceae / Compositae. Membrii acestei familii includ ambrozie, crizanteme, gălbenele, margarete și multe altele. Dacă aveți alergii, asigurați-vă că ați consultat medicul înainte de a o aplica pe piele. Nu luați arnica pe cale orală.
Răni pe piele: Nu aplicați arnica pe pielea deteriorată sau rănită. Ar putea fi absorbită prea multă substanță în organism.
Probleme de digestie: Arnica poate irita sistemul digestiv. Nu îl luați dacă aveți sindrom de colon iritabil (IBS), ulcere, boala Crohn sau alte afecțiuni ale stomacului sau intestinului.
Ritm cardiac rapid: Arnica ar putea crește ritmul cardiac. Nu luați arnica dacă aveți o frecvență cardiacă rapidă.
Hipertensiune arterială: Arnica ar putea crește tensiunea arterială. Nu luați arnica dacă aveți tensiune arterială crescută.
Chirurgie: Arnica poate provoca sângerări suplimentare în timpul și după operație. Nu mai utilizați cu cel puțin 2 săptămâni înainte de o intervenție chirurgicală programată.
Interacțiuni cu medicamentele
Fiți precauți la combinația cu medicamente care încetinesc coagularea sângelui (medicamente anticoagulante / antiplachetare). Arnica ar putea încetini coagularea sângelui. Luând arnica împreună cu medicamente care, de asemenea, încetinesc coagularea ar putea crește riscul de vânătăi și sângerări.
Unele medicamente care încetinesc coagularea sângelui includ aspirină, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, altele), ibuprofen (Advil, Motrin, altele), naproxen (Anaprox, Naprosyn, altele), dalteparină (Fragmin), enoxaparină (Lovenox), heparină, warfarină (Coumadin) și altele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...