Arde câteva frunze de dafin în bucătărie. Truc fabulos, cu efecte rapide

Frunzele de dafin sunt un ingredient standard în multe supe și tocănițe și de real ajutor pentru numeroase afecțiuni. Dafinul este  o sursă excelentă de vitamina A, C, magneziu, mangan, potasiu, fier și calciu, având proprietăți expectorante, antispasmodice, antiinflamatorii și antifungice. Pe lângă toate acestea, frunzele de dafin mai au și alte întrebuințări.  

Frunzele de dafin au o aromă puternică pe care insectele și dăunătorii o urăsc. În locul substanțelor chimice din comert, ce pot fi periculoase pentru copii și animale de companie, poți folosi frunze de dafin pentru a ține dăunătorii departe de locuința sau grădina ta. 

Plasează frunze de dafin în diferite colțuri ale casei, în cămară, bucătărie, în vazele cu flori sau ascunse după bibelouri, în baie sau subsol. Mai pe scurt, în acele locuri care ar putea fi invadate de gândaci. 

De asemenea, arde frunze de dafin în bucătărie, pentru un miros natural și o protecție suplimentară împotriva țânțarilor/gândacilor.  

Frunzele de dafin arse au și efect terapeutic

 

Frunzele de dafin ar ajuta la combaterea stresului. Acest lucru se datorează faptului că frunza de dafin conține un compus numit linalool. Un studiu realizat de Asociația Americană a Anesteziștilor Americani a constatat că linaloolul scade anxietatea și îmbunătățește interacțiunea socială. În doar 10 minute de la inhalarea mirosului de dafin ars, linalool începe să funcționeze. 

De asemenea, frunzele de dafin conțin și eugenol. Acest compus posedă proprietăți antiinflamatorii deosebite și este utilizat intesn în terapiile de reducere a stresului. 

Dacă nu ai frunze de dafin, poți utiliza:

 

1. Mentă

La fel ca frunzele de dafin, frunzele proaspete de mentă resping gândacii datorită mirosului lor puternic. 

2. Iarba mâței (catnip)

Într-un studiu, catnip s-a dovedit a fi mai eficient decât un compus folosit la majoritatea insectifugilor comerciali. Înmoaie frunzele în apă fierbinte pentru a face un ceai. Toarnă ceaiul într-o sticlă cu pulverizator și stropește zonele cu gândaci.  

3. Usturoi

Mirosul puternic de usturoi alungă gândacii. Tot ce trebuie să faci este să crestezi câțiva căței de usturoi și să-i pui în diferite colțuri ale casei. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel