Alexei Navalnîi merge și vorbește după otrăvirea cu Novichok

Alexei Navalnîi. Foto: Facebook / pagina personală
Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, care este internat într-o clinică universitară din Germania, își recuperează abilitățile verbale și fizice, după ce a fost otrăvit agentul nervos Novichok.

Alexei Navalnîi a spus într-o postare pe pagina sa de Facebook că la început a simțit disperare din cauza stării sale.

Navalnîi, cel mai vocal adversar al președintelui rus Vladimir Putin, s-a îmbolnăvit în timpul unui zbor intern către Moscova, pe 20 august, și a fost transferat la un spital din Germania pentru tratament două zile mai târziu.

Un laborator militar german a stabilit ulterior că politicianul rus a fost otrăvit cu Novichok, o clasă de agenți neurotoxici din era sovietică, despre care britanicii susțin că a fost folosită și în atentatul la viața unui fost spion rus și a fiicei sale, în Anglia, în 2018.

Alexei Navalnîia fost ținut în comă indusă aproape două săptămâni, timp în care i s-a administrat un antidot. El a spus povestit, într-o postare precedentă că, odată scos din comă, era confuz și nu își putea găsi cuvintele ca să răspundă la întrebările doctorului său.

„Deși înțelegeam în mare ce dorea doctorul, nu îmi găseam cuvintele. În ce parte a capului apar?” a scris el în postarea făcută cu câteva ore în urmă care cuprinde și o poză cu el coborând pe scări. „Nu știam să-mi exprim disperarea și, prin urmare, pur și simplu am tăcut”, a adăugat Alexei Navalnîi. 

Citește și: Noviciok (Novichok), otrava folosită pe Alexei Navalnîi și Serghei Skripal. Simptome și efecte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel