Alexandru Rafila: ”E ceva ce nu se leagă” în raportările zilnice ale bilanțului COVID

Coronavirus
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, susține că în raportările zilnice ale bilanțul COVID este ”ceva care nu se leagă”.

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, susține că ”e ceva care nu se leagă ”în raportările zilnice din bilanțul COVID în România.

”Am văzut că în ultimele două zile am avut 1.500 de cazuri, 1.800 de cazuri, deci numere extrem de mici care pe mine m-au pus pe gânduri, mai ales că aceste cifre, acest număr de cazuri, nu se corelează cu o scădere semnificativă a cazurilor de la terapie intensivă. Adică noi am avut în jur de 1.100-1.200 de cazuri la terapie intensivă când aveam 10.000 de cazuri pe zi, acum avem o medie de două mii şi ceva - trei mii de cazuri pe zi cel mult, deci de trei-patru ori mai puţin, şi avem o mie - o mie o sută de cazuri la terapie intensivă. E ceva care nu se leagă şi ceea ce nu se leagă în mod evident este incapacitatea de a testa sau de a stabili o strategie de testare care să ne dea o imagine apropiată de realitate”, a spus Rafila, potrivit Antena 3.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel