7 plante medicinale pe care le poți cultiva cu ușurință acasă

Multe plante medicinale pot fi cultivate chiar în propria casă, pentru o utilizare sigură, convenabilă și naturală.

1. Aloe Vera

 

Aloe Vera este o plantă ce necesită întreținere puțină, dar care oferă câteva beneficii uimitoare pentru sănătate. Trebuie amplasată într-o zonă cu mult soare. 

Extractul de Aloe Vera poate fi utilizat pentru a trata tăieturile și rănile sau pentru a calma arsurile solare. Ingerarea acestuia poate ajuta, de asemenea, la vindecarea constipației și a altor probleme digestive.

2. Busuioc

 

Busuiocul crește cel mai bine în aer liber. Are nevoie de mult soare și de o cantitate adecvată de apă. Poți folosi propria plantă de busuioc pentru a ameliora gazele, pentru a vindeca zgârieturile și pentru a adăuga o aromă sănătoasă rețetelor culinare.

3. Mentă

 

Menta este cunoscută pentru calitățile sale liniștitoare. Poate fi folosită pentru a relaxa mușchii tensionați și a ușura durerea. Menta este o plantă ușor de cultivat în interior. Se bucură de umbră cu puțină lumină solară, pentru a crește. Poți folosi frunzele de mentă ca ceai, pentru a ameliora durerile de stomac.

4. Cimbru

 

Cimbrul este o plantă medicinală ce poate fi folosită pentru calmarea plămânilor în timpul episoadelor de gripă și răceală. Ceaiul de cimbru este benefic pentru dezinfectarea tractului urinar și la tratarea problemelor de stomac. Pentru a crește cimbru acasă, asigură-te că planta primește cel puțin opt ore de soare pe zi.

5. Lavandă

 

Lavanda poate fi cultivată în interior sau în exterior, în grădină. Florile de lavandă pot fi preparate ca ceai, pentru atenuarea stresului și a depresiei. Pot fi aplicate și pe piele, pentru a vindeca arsurile ușoare și alte răni.

6. Roiniță

 

Roinița poate fi cultivată în ghivece mici în interior sau în aer liber. Se recoltează de obicei vara, când înfloresc florile. Poți folosi frunze de roiniță zdrobite pentru a alunga țânțarii sau pentru a ameliora rănile și mușcăturile de insecte.

7. Gălbenele

 

Planta de gălbenele are nevoie de mult soare, pentru a crește. Poți folosi florile ei pentru a calma și vindeca pișcăturile de țânțari sau alte insecte. 

Gălbenelele, acele flori de un galben-portocaliu aprins, sunt extrem de eficiente în grădină, nu doar pentru decor. Plantate în jurul culturilor de căpșuni, cartofi, roșii sau în jurul plantațiilor de trandafiri, gălbenelele pot ține la distanță viermii cilindrici care trăiesc în pământ.

Totodată, gălbenelele pot ține la distanță tripsii, musculița albă de seră, buha verzei, omida fructelor la tomate sau limacsi (melcii fără cochilie).

Potrivit cercetătorilor, rădăcinile galbenelelor produc o toxină care omoară viermii nematozi, dar și alți dăunători care se hrănesc cu rădăcinile plantelor. Trebuie doar să plantezi gălbenele în jurul plantațiilor sau chiar printre rânduri, pentru a te asigura că obții recolta la care ai visat. 

Cultivarea gălbenelelor în grădină atrage insectele dăunătoare. Spre exemplu, tripsii nu vor mai ataca plantele, ci se vor „înfrupta” din gălbenele. De asemenea, melcii, limacsii sau omizile se vor hrăni cu frunzele gălbenelelor, așa că îți poți salva fără nicio problemă recolta de fructe sau legume.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel