5 utilizări ale uleiului de eucalipt

Mirosul eucaliptului este inconfundabil - aroma sa puternică se găsește în picături de tuse și unguente topice și provine din uleiul care este extras din frunzele proaspete ale arborelui eucalipt, originar din Australia.

Uleiul obținut din frunzele de eucalipt au o serie întreagă de beneficii.

Descongestionează - Multe remedii pentru tuse și răceală disponibile în comerț conțin eucalipt dintr-un motiv. Data viitoare când suferiți de congestie toracică, frecați o picătură de ulei esențial de eucalipt pe piept sau chiar sub nas. Vaporii de mentol vor calma durerea și vă vor ajuta să respirați mai ușor. Dacă nu doriți să-l puneți pe piele, fierbeți câteva picături amestecate cu apă într-o oală mică pe aragaz. Lăsați vaporii să umple camera, astfel încât să le puteți respira și să obțineți o ușurare.

Notă: aplicarea pielii nu este recomandată copiilor cu vârsta sub doi ani.

Artrita și ameliorarea durerii articulare - Uleiul de eucalipt este, de asemenea, un remediu tradițional pentru artrită și alte dureri. Încercați să frecați câteva picături de ulei pe locurile dureroase pentru a ușura durerea - dar mai întâi, consultați medicul pentru a vă asigura că eucaliptul nu va interacționa cu alte tratamente topice pe care le utilizați.

Produs de curățat pentru uz casnic - Unul dintre motivele pentru care uleiul de eucalipt se găsește în mod curent în produsele de curățat pentru uz casnic este că miroase excelent și este un agent antiseptic, antibacterian și antimicrobian cunoscut. Pentru a face o soluție de igienizare, amestecați două sau trei picături de ulei de eucalipt pe o lingură de apă. Umeziți o cârpă cu soluția și folosiți-o pentru a șterge clanțele ușii, podelele, coșurile de gunoi și orice alte locuri insalubre din casa dumneavoastră. Rețineți că eucaliptul nu trebuie ingerat, deci asigurați-vă că curățați uleiul de pe suprafețele de preparare a alimentelor (cum ar fi blatul de bucătărie) după ce ați terminat igienizarea.

Repulsiv pentru insecte - Eucaliptul este un excelent controlor al dăunătorilor, deoarece dăunătorilor nu le place mirosul. Acest compus este o alternativă bine cercetată la pesticidele chimice comerciale și, de asemenea, funcționează bine ca insectifug și pentru rozătoare. Pentru a face un spray împotriva dăunătorilor universali, amestecați 10 picături de ulei de eucalipt cu două uncii de apă și două uncii de oțet alb. Puteți utiliza acest spray ca insecticid în grădină sau pulverizați-l pe pielea expusă pentru a îndepărta țânțarii și alte insecte care înțeapă (dar nu uitați, nu se recomandă aplicarea topică la animalele de companie sau copiii cu vârsta sub 2 ani).

Combate dăunătorii - Eucaliptul este un remediu eficient împotriva dăunătorilor precum molii de cămară, șoareci sau șobolani. Pentru a evita acești dăunători, puneți bile de bumbac umezite cu două picături de ulei de eucalipt în dulapuri și sertare. Pentru rozătoare, cum ar fi șoarecii sau șobolanii, scopul este să-i păstreze în afara zonei. Prin urmare, va trebui să puneți ulei de eucalipt în jurul punctelor de intrare cunoscute - ferestre, uși, de-a lungul plintelor și oriunde altundeva în care un rozător ar putea aluneca printr-o crăpătură sau ar putea să-și facă drumul.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel