5 trucuri pentru a salva un telefon ud. Unul implică orezul

Când un telefon mobil se udă, ai putea crede că nu există nicio soluție pentru a-l salva. Din fericire, există cinci trucuri care fac minuni atunci când scapi un telefon în piscină sau toaletă ori pur și simplu îl uzi cu apă.  

Acționarea rapidă este esențială pentru a avea șanse de a recupera datele importante din telefon, până ce apa nu pătrunde în cele mai delicate zone ale mobilului.

Ce poți să faci: 

 

1. Închide telefonul mobil

Dacă mobilul s-a udat când era pornit, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să-l închizi urgent. Dorința de a-l folosi în continuarea este total greșită, deoarece apa poate provoca un scurtcircuit. De asemenea, bateria, cartela SIM și cardurile SD trebuie scoase din telefon cât mai repede. În acest fel, apa nu va ajunge la ele. 

2. Usucă telefonul mobil

După ce telefonul mobil este oprit, trebuie să continui să usuci întregul dispozitiv cu o cârpă moale. Este important de reținut că ar trebuie ales un prosop care să nu zgârie telefonul. 

Procesul de uscare trebuie efectuat cu mare atenție, deoarece nu vrei ca apa să-ți distrugă telefonul. 

Se recomandă să lași telefonul mobil, bateria și cartela SIM pe prosoape absorbante, pentru a ajuta la aspirarea lichidului impregnat.

3. Pune telefonul mobil într-un castron cu orez

Tehnica orezului este una dintre cele mai performante și nu este un mit. Acest aliment este cunoscut pentru faptul că absoarbe apa.

Chiar și așa, trebuie clarificat faptul că, în unele cazuri, orezul a fost de mare ajutor la salvarea unui telefon mobil ud și în altele nu. Depinde cât de avansată este dauna.

Într-un castron cu orez pune telefonul mobil și lasă-l acolo 24 sau 48 de ore. De asemenea, este important să schimbi poziția telefonului, astfel încât umezeala să fie absorbită din toate părțile.

4. Folosește pungi cu silicagel

De fiecare dată când deschidem o cutie cu încălțăminte nouă, găsim în ea pungi de hârtie cu silicagel, despre care știm că absoarbe umiditatea. 

Silicagelul poate fi o alternativă excelentă pentru a economisi daunele umezelii provocate telefonului mobil, deoarece usucă și absoarbe cantități considerabile de apă, chiar mai mult decât orezul. În acest fel, ceea ce trebuie făcut este să introduci telefonul mobil într-o cutie și să îl acoperi cu mai mulți săculeți cu silicagel. Timpul recomandat este de 1 până la 2 zile.

5. Folosește litiera pisicii

Litiera pentru pisici este un alt absorbant excelent. Prin urmare, poate fi una dintre soluțiile pentru salvarea telefonului ud. 

Tot ce trebuie să faci este să lași dispozitivul mobil într-o pungă care conține nisip și să aștepți să acționeze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel