12 persoane, reținute în dosarul DNA de mită pentru apartură și echipamente în spitale

După perchezițiile din județele Brașov, Iași și Harghita, în dosarul de echipamente medicale supraevaluate pentru spitale, pentru care s-a luat mită, au fost reținute 12 persoane.

Printre cele 12 persoane se numără și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute joi seară în urma perchezițiilor din spitale. Procurorii și ofițerii anticorupție au verificat birourile unor responsabili cu achiziția de aparatură medicală și echipamente de protecție. Persoanele viziate de anchetă sunt bănuite că favorizau anumite firme pentru a putea furniza echipamente necesare medicilor, notează Digi24.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Brașov au făcut percheziții domiciliare în 22 de locații situate pe raza județelor Brașov, Harghita și Iași, din care patru sunt instituții publice - Spitalul Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov, Spitalul Municipal Odorhei, Spitalul de Boli Infecțioase, dar și la sediul Biroului de Operațiuni Speciale din Brașov -, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Conform DNA, mai multe persoane din conducerea unor spitale din județele Brașov și Harghita, spitale care tratează pacienți COVID, ar fi primit mită de până la 89.000 de euro pentru atribuirea frauduloasă a unor contracte pentru achiziția de echipamente și produse medicale supraevaluate. Persoanele reținute sunt bănuite de - luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și a altor infracțiuni asimilate celor de corupție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel