Această băutură poate contribui...
1. Şerveţele de hârtie
Textura acestor şerveţele de hârtie este diferită de cea a hârtiei igienice şi nu se dezintegrează la fel de uşor. Prin urmare, aruncă-le la coșul de gunoi, nu în toaletă.
2. Şerveţele umede demachiante
Șervețelele umede demachiante nu se dizolvă în apă şi, în timp, blochează ţevile cu grăsimi şi alte reziduuri.
3. Prezervative
Latexul din care sunt confecţionate prezervativele poate cauza probleme majore scurgerii de apă, deoarece nu este un material biodegradabil. Cel mai bine împătureşte-l într-un prosop de hârtie şi aruncă-l la coşul de gunoi.
4. Tampoane şi absorbante
Produsele de igienă intimă precum absorbantele şi tampoanele înfundă rapid ţevile, așa că aruncă-le la coșul cu gunoi.
5. Aţă dentară
Deși este mult mai la îndemână aruncatul în vasul de toaletă, ața dentară nu are ce căuta în WC. Aceasta este confecţionată din teflon sau nailon (fibre care nu se dizolvă în apă) şi se poate amesteca cu şerveţele umede, păr şi alte reziduuri din scurgere, creând astfel un mare ghemotoc care înfundă ţevile, scrie CSID.
6. Lentile de contact
Lentilele de contact folosite sfârșesc, de regulă, în toaletă. Acest obicei pune în pericol apele reziduale, deoarece acestea se transformă în microplastic şi poluează inclusiv oceanele.
Lentilele de contact sunt făcute, de obicei, dintr-o combinaţie de silicon şi fluoropolimeri, care le conferă textura gelatinoasă. Din acest motiv, oamenii cred, eronat, că lentilele nu sunt făcute din plastic solid şi le aruncă la chiuvetă sau în vasul de toaletă.
7. Beţişoare de urechi
Bețișoarele de ureche se numără printre cele mai aruncate obiecte în vasul de toaletă. Însă, plasticul din care sunt confecţionate nu se dizolvă în apă.
8. Medicamente
Medicamentele expirate nu trebuie aruncate niciodată în WC sau chiuvetă. Acestea contaminează sever apele reziduale, iar staţiile de epurare nu pot filtra toate substanţele chimice din acestea, ajungând înapoi în reţeaua publică de apă, deci inclusiv în paharul cu apă pe care o pui la mâncare. Mai mult, medicamentele aruncate în chiuvetă sau în vasul de toaletă sunt un pericol şi pentru mediu.
Citește și 9 lucruri pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu oțet alb
9. Mucuri de ţigări
Aruncarea mucurilor de ţigară în vasul de toaletă este interzisă! Substanţele din acestea ajung în apele reziduale şi pot „scăpa” de procesul de filtrare, ajungând înapoi în sistemul public de alimentare cu apă.
10. Păr
Firele de păr aruncate în vasul de toaletă sau chiuvetă se comportă exact ca aţa dentară, favorizând crearea unui ghemotoc de reziduuri care poate înfunda canalizarea.
11. Gumă de mestecat
Guma de mestecat se comportă ca un adeziv, putându-se lipi de pereţii ţevilor, putând bloca scurgerea.
12. Uleiul folosit la gătit
Uleiul alimentar uzat aruncat în chiuvetă sau în vasul de toaletă are un efect devastator atât asupra mediului înconjurător, cât şi asupra omului. Grăsimile se depun pe pereţii sistemului de canalizare şi provoacă obturări regulate, mirosuri neplăcute şi coroziunea mai rapidă a ţevilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această băutură poate contribui...
De ce singurătatea ar trebui tratată...
Nu mai ignora anxietatea! Descoperă...
Află care sunt cele 3 ierburi din...
Sănătatea publică este un pilon...
Nu este doar un condiment, cu un...
Mulți dintre noi experimentează...
FDA din SUA aprobă primul test la...