10 remedii naturale care opresc căderea părului

Foarte multe persoane se plâng de căderea părului. Cu toate că este firesc să pierdem zilnic o parte din firele de păr, când numărul acestora crește, este cazul să facem ceva.

Dacă nu este cazul vreunei boli grave, părul ar trebui să înceteze să mai cadă la fel de mult, în urma acestor remedii.

Mască de ouă. Ouăle sunt bogate în sulf, fosfor, seleniu, iod, zinc și proteine, care împreună favorizează creșterea părului.

Separați un albuș într-un castron și adăugați câte o linguriță de ulei de măsline și miere. Bateți bine albușul cu ingredientele pentru a face o pastă și aplicați-o peste tot de la rădăcină la vârfuri. După 20 de minute, clătiți cu un șampon ușor.

Rădăcină de lemn dulce. Această plantă previne căderea părului și deteriorarea suplimentară a părului. Ajută la calmarea scalpului și la eliminarea oricăror fulgi uscați / mătreață. Faceți o pastă adăugând o lingură de rădăcină de lemn dulce măcinată și un sfert de linguriță de șofran, la o cană de lapte. Aplicați-l pe scalp și pe lungimea părului și lăsați-l să acționeze peste noapte.

A doua zi dimineață, spală-ți părul. Repetați acest lucru de două ori pe săptămână.

Lapte de cocos. Proteinele și grăsimile esențiale din laptele de cocos favorizează creșterea părului și previn căderea părului. Radeți o nucă de cocos de dimensiuni medii și fierbeți-o într-o tigaie timp de cinci minute. Se strecoară și se răcește. Apoi adăugați o lingură de piper negru zdrobit și semințe de schinduf în lapte. Aplicați pe scalp și pe păr. După 20 de minute, spălați cu un șampon.

Ceai verde. Acest ceai este bogat în antioxidanți, care favorizează creșterea părului și previne căderea lui. Înmuiați două trei pliculețe de ceai în una-două căni de apă fierbinte, în funcție de lungimea părului. Când se răcește, clătiți scalpul și părul și masați ușor capul. Clătiți după o oră.

Suc de sfeclă roșie. Sfecla roșie este bogată în vitaminele C și B6, folat, mangan, betaină și potasiu, toate acestea fiind esențiale pentru o creștere sănătoasă a părului. În plus, acționează ca un agent de detoxifiere, ajutând la menținerea scalpului curat. Se fierb 7-8 frunze de sfeclă roșie și se macină împreună cu 5-6 frunze de henna. Aplicați această pastă pe scalp și lăsați timp de 15-20 de minute înainte de a clăti cu apă caldă.

Iaurt grecesc și miere. Amestecați 2 linguri de iaurt cu 1 lingură de miere și lămâie într-un castron. Folosind o perie de vopsire, aplicați această pastă pe scalp și rădăcini. Lăsați-l să acționeze 30 de minute înainte de a clăti. Aplicați această pastă o dată pe săptămână.

Aloe Vera. Aloe Vera este un remediu eficient acasă pentru căderea părului și pentru a stimula creșterea părului. De asemenea, este eficient în reducerea problemelor scalpului, cum ar fi mâncărimea și descuamarea. Luați tulpina de Aloe Vera și extrageți pulpa. Aplicați pe păr și pe scalp și lăsați-l aproximativ 45 de minute. Clătiți cu apă normală. Puteți face acest lucru de trei până la patru ori pe săptămână pentru a vedea rezultate mai bune.

Semințe de schinduf. Semința de schinduf sau Methi este printre cele mai eficiente remedii casnice pentru a opri căderea părului. Repară foliculii de păr și ajută la recreșterea părului. Înmuiați semințele de schinduf peste noapte în apă.

Măcinați-o pentru a obține o pastă fină și aplicați-o pe păr și pe scalp. Lăsați pasta pe cap timp de aproximativ 30 de minute. Puteți acoperi scalpul cu o cască de duș pentru a-l menține umed. După 30 până la 40 de minute, clătiți-l cu apă normală.

Nu trebuie să folosiți niciun șampon. Repetați de două ori pe săptămână timp de o lună pentru a controla căderea părului.

Suc de ceapă. Proprietățile antibacteriene ale cepei ajută la combaterea infecțiilor scalpului, în timp ce conținutul de sulf îmbunătățește circulația sângelui către foliculii de păr. Favorizează creșterea părului și controlează pierderea părului. Pentru a extrage sucul de ceapă, macinați ceapa și apoi stoarceți sucul.

Înmuiați un tampon de bumbac în sucul de ceapă și aplicați-l pe scalp.

Lăsați-l să acționeze timp de 20 până la 30 de minute și apoi spălați cu un șampon ușor. Repetați această procedură o dată pe săptămână și vedeți diferența.

Amla. Ndian Gooseberry sau Amla este un alt remediu eficient acasă pentru a opri căderea părului. Una dintre cauze este deficitul de vitamina C, prin urmare, consumul de amla va întări foliculii de păr. Datorită proprietăților sale antiinflamatoare și exfoliante, amla ajută la creșterea mai rapidă a părului, menține un scalp sănătos și previne îngrășarea prematură. Puteți amesteca sucul de lămâie și pudra de amla pentru a face o pastă cu care să masați pe scalp și pe păr.

Folosiți o cască de duș pentru a vă acoperi capul, astfel încât pasta să nu se usuce.

Păstrați timp de o oră și apoi clătiți cum faceți de obicei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel