Situaţiile în care medicii pot să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii - reglementate printr-un proiect adoptat de Senat
25 mai 2021, 19:03

Medici
Senatorii au adoptat, marţi, un proiect de lege care vizează reglementarea cadrului general referitor la situaţiile în care medicii vor putea să asigure asistenţă medicală în afara specialităţii pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă.

Potrivit iniţiatorului, "personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei şi atunci când îşi depăşeşte limitele competenţei, cu excepţia cazurilor de urgenţă în care nu este disponibil personal medical ce are competenţa necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgenţă sau a stării de alertă să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii".

Proiectul de act normativ prevede că "asigurarea obligatorie acoperă şi riscurile şi prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgenţă sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistenţă medicală în afara specialităţii", citează Agerpres.

Propunerea pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost trimisă spre dezbatere Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?