Diverticulita, opt simptome la care ar trebui să fii atent

Inflamația intestinală
Durerea intensă dată de un episod sever de diverticulită acută este doar unul dintre acele simptome pe care le poate da afecțiunea. dar sunt și altele: 

Diverticulita - o boală a colonului care provoacă dureri în partea inferioară a abdomenului - devine din ce în ce mai frecventă la populația de peste 50 de ani. Pe măsură ce îmbătrânim, devenim mai sedentari și avem diete în stil occidental lipsite de fibre, așa că mulți dintre noi încep să dezvoltăm zone mici și slabe în peretele muscular al colonului. Acest lucru permite căptușelii colonului să iasă, formând pungi mici numite diverticuli.

Diverticulita, factori de risc și simptome

Acești diverticuli, de obicei, nu provoacă niciun simptom, având în vedere cât de frecvenți sunt: 50 la sută dintre persoane la vârsta de 50 de ani, 60 la sută la vârsta de 60 de ani și aproape 70 la sută dintre persoanele din anii 70 și 80 de ani se estimează că au diverticuloză , care este modul în care afecțiunea este definită atunci când prezența diverticulitei nu provoacă simptome. La până la 20 la sută dintre persoanele cu diverticuloză, cu toate acestea, diverticulii sângerează sau se inflamează ori se infectează, ceea ce duce la ceea ce se numește diverticulită.

Durerea abdominală, febra și constipația sunt simptome frecvente ale diverticulitei, dar, după cum veți vedea, cercetătorii au descoperit recent că simptomele diverticulitei sunt mult mai variate decât se credea.

Diverticulita acută, simptome

Deci, cum se manifestă un atac de diverticulită? Simptomele de diverticulită includ adesea următoarele:

- Dureri abdominale inferioare (apar pe partea stângă la 70 la sută dintre pacienți; deseori descrise drept crampe);

- Schimbarea obiceiurilor intestinale;

- Greață și vărsături;

- Constipație;

- Diaree;

- Meteorism (acumulare d egaze și balonare);

- Balonare;

- Febră.

Simptomele dirticulitei depind de mulți factori, inclusiv localizarea diverticulului inflamat în abdomen, severitatea procesului inflamator și prezența complicațiilor, arată experții de la University Health News.

Unele persoane au un singur episod acut care prezintă simptome de diverticulită, pentru a nu mai avea niciodată problemă ulterior. Alte persoane pot suferi episoade recurente și distincte. În aceste cazuri, durerea diverticulită este adesea severă și se produce brusc, dar poate fi, de asemenea, ușoară și se înrăutățește în câteva zile. Intensitatea durerii diverticulitei poate fluctua.

Ocazional, diverticulita duce la sângerare; infecții, mici leziuni, numite perforații sau blocaje în colon. Sângerarea se observă în scaun. Diverticulul infectat poate forma abcese sau poate perfora și scurge lichidul infectat în cavitatea abdominală, ceea ce poate duce la infecții la nivelul întregului corp (sepsis), febră, frisoane și dureri abdominale severe.

Fistulele se pot forma dacă infecția se răspândește în afara colonului și face ca țesutul colonului să se lipească de țesuturile din apropiere, cum ar fi vezica. Aceasta poate provoca infecții cronice, severe ale vezicii urinare, cu dureri pelviene asociate. Cicatricea cauzată de infecție poate duce la blocarea parțială sau totală a intestinului, numită obstrucție intestinală. Când intestinul este blocat, apare constipație severă, balonare și durere.

Diverticulita cronică, factori

Experții medicali spun că în ultimii ani au observat că o serie de persoane au o formă cronică, de grad scăzut, a bolii diverticulare care provoacă simptome continuu și care imită simptomele sindromului de colon iritabil (IBS).

Factorii care conduc la simptome în această formă cronică a bolii diverticulare includ:

- Inflamație de grad scăzut,

- Alterarea bacteriilor din intestin (microbiota),

- Hipersensibilitatea țesutului intestinal la durere,

- Motilitate anormală a intestinului.

Pentru aceste persoane, simptomele includ adesea și dureri și disconfort abdominal mai vag, balonare, constipație și diaree. Debutul abdominal asemănător cu IBS este adesea asociat cu o modificare a frecvenței și / sau a formei (aspectului) scaunului și este de obicei ameliorat cu defecarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural
Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel