Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Suplimente alimentare: reacția Asociației Române a Producătorilor de Medicamente fără prescripție
Suplimentele alimentare ar trebui reglementate legal "coerent", susține Asociaţia Română a Producătorilor de Medicamente fără prescripţie.

Suplimente alimentare, asociație. „RASCI, asociaţia reprezentativă pentru segmentul de medicamente fără prescripţie medicală, suplimente alimentare şi dispozitive medicale pentru îngrijire personală, trage un nou semnal de alarmă asupra necesităţii existenţei unui cadru legislativ coerent care să reglementeze unitar toate produsele clasificate drept suplimente alimentare. Cadrul legislativ actual este incomplet, fapt care îl pune în pericol în primul rând pe consumator. E nevoie urgentă de nişte prevederi clare privind obligativitatea atestării compoziţiei şi calităţii tuturor suplimentelor alimentare ce intră pe piaţa din România", susțin reprezentanții Asociației Române a Producătorilor de Medicamente fără prescripție, într-un comunicat citat de Agerpres.

Aceștia mai precizează că e necesar o lege transparentă, predictibilă, „mult mai clară", care să nu lase loc de interpretări.

„Credem că doar o autoritate unică care să îşi asume întreaga responsabilitate privind toate categoriile de suplimente alimentare, aşa cum este Food and Drug Administration (FDA) în Statele Unite, precum şi un cadru legislativ coerent pot rezolva toate aceste probleme. (...)

Derapajele actuale din comunicare, informaţiile incomplete, incorecte sau înşelătoare pot avea un impact negativ asupra consumatorilor, care pot recurge la administrarea sau utilizarea de produse fără prescripţie medicală sau suplimente alimentare sau dispozitive medicale pentru îngrijire personală în detrimentul propriei sănătăţi. Ca şi în alte domenii, credem că este utilă constituirea unui grup de lucru din care să facă parte reprezentanţi ai tuturor părţilor implicate, care să contribuie prin expertiza lor la îmbunătăţirea cadrului legislativ actual", consideră reprezentanţii RASCI.


Ştiri Recomandate

Tratamentul pentru hepatita C trebuie continuat, finalizați negocierile! Apel APAH-RO
Atacul de la Spitatul de Psihiatrie Săpoca: Starea pacienților, doi au prognostic prost
Sindromul inimii frânte te îmbolnăvește de cancer? Studiu
Bolile de inimă, cinci factori de risc de care habar nu ai
Comentarii