Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Sectorul 1, testarea gratuită a glicemiei
12 noi, 17:04
Locuitorii Sectorului 1, care doresc să-și evalueze starea de sănătate, vor beneficia gratuit de teste de glicemie și de măsurarea tensiunii arteriale, cu ocazia "Zilei Mondiale a Diabetului".
Screening gratuit pentru hepatita C

Campania, organizată de Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, se va desfășura pe 14 noiembrie, în intervalul 09:00 - 18:00, în incinta complexului medical din str. Caraiman 33 A.

Cu această ocazie, o echipă de medici și asistenți medicali din cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman vor face gratuit teste de glicemie și tensiune arterială. În plus, în intervalul 09:00-16:00, un medic diabetolog voluntar va oferi consiliere de specialitate celor care vor să își evalueze starea de sănătate.

Acțiunea va continua și pe 15 noiembrie, în Centrul Comercial Orhideea (Splaiul Independenței nr. 210-210B), în parteneriat cu Colegiul UCECOM "Spiru Haret" - Școala Postliceală Sanitară. Aici testările de glicemie se vor face în intervalul 09:00 - 19:00.

Acesta este al treilea an consecutiv în care Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, susține, printr-o inițiativă de acest gen, "Ziua Mondială a Diabetului", marcată anual în dată de 14 noiembrie. Complexul Multifuncțional Caraiman, situat pe str. Caraiman 33 A, este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor.

 

Ce reprezintă Complexul Multifuncțional Caraiman

 

Complexul Multifuncțional Caraiman și-a îmbunătățit și diversificat în mod constant serviciile oferite pacienților din Sectorul 1. În prezent, Complexul dispune de 17 cabinete medicale, printre care se numără: ginecologie, oftalmologie, urologie, oncologie, dermatologie, radiologie, cardiologie, imagistică medicală etc.

Tot aici a fost deschis un Centru de Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională, precum și un Centru de zi Alzheimer, în care pacienții cu demență sau cu alte tulburări neurodegenerative sunt luați de acasă de către un echipaj medical, aduși la centru, îngrijiți până la ora 18.00 și transportați înapoi la domiciliu.

Ultima investiție majoră pentru creșterea calității vieții locuitorilor Sectorului 1 o constituie inaugurarea, în cadrul Complexului Caraiman, a celui mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast. Doamnele care locuiesc în Sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit, pe baza actului de identitate și a unei trimiteri de la un medic specialist.


Ştiri Recomandate

Mai multe restricții publice privind alcoolul, mai puține decese prin cancer
Aparat de Chirurgie laparoscopică la Spitalul din Dej
Demență, programul care îmbunătățește viața celor cu Alzheimer prin artă
Exercițiile fizice: cum pot influența nivelul de oxigen din sânge
Depresia acută, cum o recunoști și cât este de periculoasă
Oameni izolați în case din cauza rujeolei, în Samoa
Botoşani: Peste 1.100 cazuri de viroze respiratorii înregistrate în ultima săptămână
Colesterolul rău: redus din timp, scade riscul bolilor cardiovasculare
Comentarii