Reglementarea cazurilor în care medicii pot să asigure asistență medicală în afara specialității lor, proiect adoptat de Senat

Medic. Foto: Pixabay
Senatorii au adoptat, marți, un proiect inițiat de deputatul dr Adrian Wiener, care vizează reglementarea cadrului general referitor la situațiile în care medicii vor putea să asigure asistență medicală în afara specialității pe perioada instituirii stării de urgență sau a stării de alertă.

Conform proiectului deputatului dr Adrian Wiener, „personalul medical răspunde civil pentru prejudiciile produse în exercitarea profesiei și atunci când își depășește limitele competenței, cu excepția cazurilor de urgență în care nu este disponibil personal medical ce are competența necesară sau când acesta este desemnat pe perioada instituirii stării de urgență sau a stării de alertă să acorde asistență medicală în afara specialității”.

Proiectul de act normativ prevede că „asigurarea obligatorie acoperă și riscurile și prejudiciile produse ca urmare a exercitării profesiei de către personalul medical, care pe perioada stării de urgență sau a stării de alertă a fost desemnat să acorde asistență medicală în afara specialității”.

Propunerea pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost trimisă spre dezbatere Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri