COVID-19: Vaccinarea cu doza a treia, o decizie „foarte dificilă” pentru secretarul general al ONU, Antonio Guterres

Antonio Guterres. Foto: Facebook
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „a suferit foarte mult” când a luat „decizia dificilă” de a face cea de-a treia doză de vaccin COVID-19, lucru la care se împotrivise în fața situației „îngrozitoare” a vaccinurilor la nivel mondial și în semn de solidaritate cu țările africane, potrivit purtătorului său de cuvânt Stéphane Dujarric.

„Antonio Guterres este pe deplin conștient de simbolistica faptului că secretarul general primește o a treia doză, în condițiile în care situația globală a vaccinurilor este atât de gravă”, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al lui Guterres, care a primit vinerea trecută doza a treia de vaccin COVID-19. 

În cadrul unei conferințe de presă comune cu președintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, șeful ONU a deplâns faptul că doar 6 % din populația africană a avut acces complet la vaccinuri, în condițiile în care în restul lumii acest procent este de cel puțin 10 la sută și a cerut o strategie pentru producerea vaccinurilor pe continentul african.

Antonio Guterres și-a exprimat totodată preocuparea față de "izolarea" țărilor din sudul Africii, ca urmare a restricțiilor impuse de apariția noi variante Omicron.

Guterres, în vârstă de 72 de ani, a fost supus presiunii familiei și a medicilor săi pentru a i se administra doza booster, înainte de a participa la Adunarea Generală a ONU din septembrie și ulterior la Conferința ONU privind schimbările climatice de la Glasgow, însă el a continuat să refuze, a precizat purtătorul său de cuvânt.

El a precizat de asemenea că Guterres, care este nevoit să călătorească foarte mult și va trebui să efectueze mai multe vizite săptămânile viitoare, a decis până la urmă, ținând cont și de vârsta sa înaintată, că lucrul cel mai „responsabil” este să facă și doza booster de vaccin anti-COVID-19.

„Pot să spun cu toată sinceritatea ... că s-a zbătut foarte mult până a luat această decizie”, a asigurat Dujarric.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel