Consumul de droguri, cum e gestionat în România. Psiholog: ca de obicei, ne-a prins nepregătiți
06 iul 2021, 16:42

Consum de droguri  FOTO: pexels.com
Incidența consumului de droguri a crescut în ultimii doi ani în România.

Psihologul Cristina Zaharia susține că România nu stă bine în privința consumului de droguri. În opinia acesteia, incidența consumului de substanțe psihoactive a crescut considerabil în ultimii 2 ani.  

”Agenția națională antidrog din cadrul MAI a finalizat cel de-al șaselea studiu de prevalență a consumului de droguri la populația generală a României. Una dintre principalele concluzii este că România se numără printre țările europene cu cel mai SCĂZUT consum de droguri situându-se sub media europeană a consumului pentru majoritatea drogurilor. 

Eu în calitate de psiholog, le recomand celor care susțin și publică aceste statistici, să facă niște vizite atât în cabinetele de psihologie, cât și în cluburile de noapte din România. Din pix, socoteala de acasă, nu se potrivește cu cea din târg. Incidența consumului de substanțe psihoactive a crescut considerabil în ultimii 2 ani. Dacă în urmă cu 3-8 ani, aveam la cabinet o medie lunară de 2-4 persoane consumatoare de substanțe psihoactive, acum consiliez în medie 2-4 persoane/ săptămână. Dificultatea procesului de recuperare constă în mai mulți factori decizionali”, afirmă psihologul Cristina Zaharia.

Potrivit acesteia, „autoritățile din România trebuie să coboare cu picioarele pe pământ și să admită că ne confruntăm cu un fenomen care a luat amploare și ca de obicei, ne-a prins nepregătiți”. Specialistul mai atrage atenția că dependența de droguri îi pune în pericol atât pe consumatori, cât și pe cei de lângă ei. 

Fcatorii decizionali de care depinde recuperarea unui consumator de droguri puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?