ALERTĂ: 42 de cazuri de OMICRON în Marea Britanie, 53.945 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore

În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay
Aproape 54.000 de noi cazuri de COVID-19 au fot înregistrate în ultimele 24 de ore în Marea Britanie, un record după luna iulie. În total, în Regatul Unit au fost diagnosticate 42 de cazuri de infectări cu varianta mutantă Omicron.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a înregistrat în ultimele 24 de ore 53.945 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanț zilnic după 17 iulie, au anunțat autoritățile sanitare britanice, potrivit agențiilor internaționale de presă.

Această nouă creștere a infectărilor survine în timp ce varianta Omicron a coronavirusului a început să se extindă în țară. Zece noi infectări cu această variantă au fost confirmate joi, numărul lor crescând astfel la 42 pe ansamblul Regatului Unit.

Apariția variantei Omicron, semnalată de Africa de Sud pe 24 noiembrie și confirmată deja într-un număr tot mai mare de țări, a determinat guvernul de la Londra să reintroducă unele restricții antiepidemice ridicate în vară și să facă a treia doză de vaccin anti-COVID-19 disponibilă pentru toți adulții.

Această nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutații, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistență sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, crește riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală și se transmite mai ușor decât Delta, variantă cunoscută ca fiind foarte contagioasă.

Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a estimat joi că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.

Reaminti că astăzi Institutul de sănătate RIVM a anunțat că a identificat cazuri de infectare cu Omicron în mostre care datează din 19 și 23 noiembrie, cu 11 zile înainte ca Africa de Sud să identifice și să anunțe oficial primele sale cazuri cu această variantă mutantă de coronavirus. Aceste constatări preced cazurile pozitive găsite printre pasagerii care au venit din Africa de Sud vinerea trecută și au fost testați pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.

„Nu este încă clar dacă persoanele în cauză [în cazurile anterioare] au fost și în sudul Africii”, au anunțat reprezentanții RIVM, adăugând că persoanele au fost informate cu privire la infecțiile lor cu Omicron și că serviciile locale de sănătate au început să urmărească contactele. „În perioada următoare, se vor desfășura diferite studii privind distribuția variantei Omicron în Țările de Jos”, a spus institutul, menționând că va reexamina și mai multe mostre din rezultatele testelor anterioare COVID.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel