O boală tăcută și devastatoare,...
Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a înregistrat în ultimele 24 de ore 53.945 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanț zilnic după 17 iulie, au anunțat autoritățile sanitare britanice, potrivit agențiilor internaționale de presă.
Această nouă creștere a infectărilor survine în timp ce varianta Omicron a coronavirusului a început să se extindă în țară. Zece noi infectări cu această variantă au fost confirmate joi, numărul lor crescând astfel la 42 pe ansamblul Regatului Unit.
Apariția variantei Omicron, semnalată de Africa de Sud pe 24 noiembrie și confirmată deja într-un număr tot mai mare de țări, a determinat guvernul de la Londra să reintroducă unele restricții antiepidemice ridicate în vară și să facă a treia doză de vaccin anti-COVID-19 disponibilă pentru toți adulții.
Această nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 provoacă îngrijorare întrucât prezintă peste 30 de mutații, în special în proteina Spike prin care virusul pătrunde în celulele umane. Datele preliminare sugerează că varianta Omicron are o rezistență sporită la vaccinurile anti-COVID-19 existente, crește riscul de reinfectare la persoanele trecute prin boală și se transmite mai ușor decât Delta, variantă cunoscută ca fiind foarte contagioasă.
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a estimat joi că în lunile următoare Omicron ar putea lua locul variantei Delta ca variantă dominantă în Europa.
Reaminti că astăzi Institutul de sănătate RIVM a anunțat că a identificat cazuri de infectare cu Omicron în mostre care datează din 19 și 23 noiembrie, cu 11 zile înainte ca Africa de Sud să identifice și să anunțe oficial primele sale cazuri cu această variantă mutantă de coronavirus. Aceste constatări preced cazurile pozitive găsite printre pasagerii care au venit din Africa de Sud vinerea trecută și au fost testați pe aeroportul Schiphol din Amsterdam.
„Nu este încă clar dacă persoanele în cauză [în cazurile anterioare] au fost și în sudul Africii”, au anunțat reprezentanții RIVM, adăugând că persoanele au fost informate cu privire la infecțiile lor cu Omicron și că serviciile locale de sănătate au început să urmărească contactele. „În perioada următoare, se vor desfășura diferite studii privind distribuția variantei Omicron în Țările de Jos”, a spus institutul, menționând că va reexamina și mai multe mostre din rezultatele testelor anterioare COVID.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...